Levensstijl, we zijn er vandaag de dag steeds vaker mee bezig, maar wat betekend het eigenlijk. Kort gezegd is levensstijl je eigen invloed op je gedrag en gezondheid. Aangezien we niet altijd goed weten hoe we daar mee om moeten gaan (bijvoorbeeld of we wel gezond eten of genoeg bewegen) is de leefstijlcoach in het leven geroepen.
Een goede balans vinden in gezond eten, beweging, voldoende slaap en een balans tussen inspanning en ontspanning zijn de kernwaarden van de leefstijlcoach. Tijdens de bijeenkomst stel je samen met je coach doelen vast om in de komende jaren te bereiken.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het geen strafkamp is. ‘Dit mag niet, dat mag niet’ zijn geen woorden die bij een leefstijlcoach passen. Het gaat om de balans. Mocht je al een gezonde leefstijl hebben, dan mag een glaasje alcohol op zijn tijd gewoon. In de volksmond wordt ook wel eens gezegd dat alles met het wordt “te” ervoor niet goed voor je is. Bij de leefstijl coach is dat zeker van toepassing. Te veel alcohol is inderdaad niet goed voor je. Maar teveel sporten ook niet. Je heb immers ook ontspan momenten nodig. De meeste zaken zijn geen hogere wiskunde, maar het gaat uiteindelijk om verandering in gedrag. Je bent zich uiteraard bewust van dat sommige dingen niet goed of gezond voor je zijn. Wat maakt dan dat je dat toch doet. Je leefstijlcoach kan je hierbij helpen.